Jadłospis
Jadłospis
ŻŁOBEK PRZY UL. TARGOWEJ 6
PONIEDZIAŁEK
17 LISTOPADA 2025
Śniadanie: Chleb zwykły, chleb graham, masło, serek naturalny z miodem, pomidor, ogórek, kawa Inka na mleku (1,7)
II śniadanie: Actimel (7)
Obiad: Zupa ziemniaczana z kiełbaską, makaron z serem białym, kompot (1,7,9)
Podwieczorek: Bułeczki cynamonowe, herbata (1,3,7)
WTOREK
18 LISTOPADA 2025
Śniadanie: Wek, masło, parówki z szynki, ogórek, papryka, herbata owocowa (1,7)
II śniadanie: Sok owocowy
Obiad: Zupa brokułowo-fasolowa z groszkiem ptysiowym, kotlety z jajek, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot (1,3,9)
Podwieczorek: Ciastka zbożowe, gruszka (1,3,7,11)
ŚRODA
19 LISTOPADA 2025
Śniadanie: Chleb z masłem i pastą szynkową, papryka, ogórek, płatki kukurydziane na mleku, Herbatka (1,3,7)
II śniadanie: Koktajl bananowy (7)
Obiad: Krupnik tradycyjny z ziemniakami, łazanki, kompot (1,9)
Podwieczorek: Jabłko
CZWARTEK
20 LISTOPADA 2025
Śniadanie: Bułka kajzerka, masło, rzodkiewka, pomidor, serek mozzarella, humus, kakao na mleku (1,7)
II śniadanie: Banan
Obiad: Rosół z zacierką, kotleciki drobiowe w cieście, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot (1,3,9)
Podwieczorek: Bułeczki z masłem, herbatka (1,3,7)
PIĄTEK
21 LISTOPADA 2025
Śniadanie: Chleb graham, chleb zwykły, masło, pasta rybna, papryka, pomidor, herbata (1,4,7)
II śniadanie: Sok jabłkowo-bananowy
Obiad: Zupa garbure, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, surówka z jabłka, marchewki i pomarańczy, kompot (1,3,9)
Podwieczorek: Gruszki i kostki czekolady
Jadłospis
FILIA ŻŁOBKA PRZY UL. MICKIEWICZA 19
PONIEDZIAŁEK
17 LISTOPADA 2025
Śniadanie: Chleb mieszany, masło, herbata, pasta z sera żółtego i jaj ze szczypiorkiem, ogórek zielony, rzodkiewka (1, 3 ,7, 11)
II śniadanie: Banan
Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem. Pieczeń rzymska, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy. (1,3,7,11,9)
Podwieczorek: Jogurt naturalny z musem truskawkowym (7)
WTOREK
18 LISTOPADA 2025
Śniadanie: Bułki pszenne, masło, herbata, dżem owocowy, zupa mleczna z kaszą manną (1,7,9,11)
II śniadanie: Gruszki
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze warzywnym. Kotlet drobiowy, ziemniaki opiekane z batatami, mizeria, kompot owocowy (1,3,7, 9, 11)
Podwieczorek: Serniczek na zimno (7)
ŚRODA
19 LISTOPADA 2025
Śniadanie: Chleb mieszany, masło, herbata, wędlina z szynki, pomidor ze szczypiorkiem, sałata zielona (1,7,11)
II śniadanie: Jabłka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Kotlety z dorsza w warzywach, ziemniaki, brokuł gotowany na parze, kompot owocowy (1,3,4,7,11)
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe - wyrób własny (1,3,7,11)
CZWARTEK
20 LISTOPADA 2025
Śniadanie: Chleb mieszany, masło, herbata, parówka drobiowa, ogórek zielony, rzodkiewka (1,7,11)
II śniadanie: Banan
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze warzywnym. Udko trybowane drobiowe duszone, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłek, kompot owocowy (1,7,9,11)
Podwieczorek: Jogurt owocowy (7)
PIĄTEK
21 LISTOPADA 2025
Śniadanie: Wek, masło, herbata, pasta z makreli i jaj, ogórek zielony, papryka czerwona (1,3,4,7,11)
II śniadanie: Galaretka mleczno-owocowa (7)
Obiad: Barszcz czerwony z lanym ciastem. Naleśniki z serem i dżemem, kompot owocowy (1,3,7,11,9)
Podwieczorek: Biszkopty, herbata (1,3,7,11)
INFORMACJA DOTYCZĄCA ALERGENÓW POKARMOWYCH
- GLUTEN (zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, orkisz, polski owies i ich pochodne.
- SKORUPIAKI i produkty pochodne.
- JAJA i produkty pochodne.
- RYBY i produkty pochodne.
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne.
- SOJA i produkty pochodne.
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- ORZECHY.
- SELER i produkty pochodne.
- GORCZYCA i produkty pochodne.
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne.
- DWUTLENEK SIARKI.
- ŁUBIN i produkty pochodne.
- MIĘCZAKI i produkty pochodne.
Jednocześnie informujemy, że na terenie kuchni przygotowującej posiłki dla dzieci używane są przyprawy i inne produkty żywnościowe mogące zawierać następujące alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12.
W dietach eliminacyjnych alergeny zastępowane są produktami równorzędnymi.
Jadłospisy żłobkowe zostały przygotowane zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia dzieci oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

